Filters

Blaudzun – Heavy Flowers (V2 records)

Het gaat goed met Johannes Sigmund alias Blaudzun. De Tears For Fears-cover “Shout” belandde op de DWDD-Recordings cd, een mooi interview in de Volkskrant, Noorderslag afgelopen weekend en live aanschuiven weer bij Matthijs. Er ligt dan ook net een nieuw (3e) album in de winkel.

Muzikaal Mooie Herfstplaat

Heavy Flowers is een album dat voller van sound en minder singer-songwriter achtig is. Zijn wat getergde stem heeft de swagger en emotie van een groep als the Waterboys. Met het thema van verval kleurt deze herfstplaat muzikaal mooi in met o.a. ukelele, banjo, piano, cello. Dat levert beslist geen depri pop op, integendeel!
Bevlogen met wat bombast is het met “Elephants” en “Heavy Flowers“ (met Ozark Henry-achtige productie). Magistrale songs; “We Both Know” is een juweeltje, schitterende opbouw naar…ja..heerlijk dat dat nou onbenoemd blijft. In de avondspits zou Frits dit nummer tot de toppen van de hoogste berg schreeuwen om het te ondersteunen. “Who Took The Wheel” met prachtig accordeon en trompet, en lekker stompend ritme.

Blaudzun heeft een eigenzinnig album gemaakt

Er valt veel te ontdekken op dit eigenzinnige album dat urgentie toont en speelt met de wetten van de traditionele song. Een jaar geleden had ik niet gedacht dat Blaudzun me zó kon boeien. Ik moest even wennen aan z’n markante stem, maar hij heeft me nu flink bij de lurven met dit werkelijk schitterende album.

(GJG 9,5)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan