Filters

Album van de week

Michael McDermott is een artiest die me zwaar aan het hart gaat. Sinds ik hem ontdekte met dat weergaloze album ‘Willow Springs’ ben ik hooked zo als dat heet. Een zanger met hart op de tong, sociaal bevlogen, muzikaal onweerstaanbare melodieën en ook nog in het echt een sympathieke gast die geregeld optreedt in de kleinere zalen van het circuit. Dit jongere ‘broertje’ van Bruce Springsteen is een fijne singer-songwriter die pittig durft te rocken maar je ook genadeloos in pakt met een kleine song.

Belofte maakt schuld is een gezegde waar we allemaal wel eens mee te maken hebben, zo ook deze recensent. Toen we vorig jaar een stapel van Hilde’s cd’s binnen kregen, zou ik daar een recensie voor schrijven. De cd raakte te snel op (mede dankzij een instore) en daarmee de noodzaak om te schrijven, want dan maak je mensen enthousiast voor een cd die je niet meer in de winkel hebt. Onlangs bracht Hilde ze echter zelf weer langs dus alsnog hoogste tijd voor een review!

Tijdje terug alweer ontmoette in Dion Bouwes, zanger van de Groningse band Steernvanger, bij ons in de winkel. Hun nieuwe album was bijna klaar om uit te brengen. Die hebben wij natuurlijk graag in ons regio rek staan! Ik kreeg een promo-cd en raakte al snel enthousiast. Steernvanger heeft als band al flink keet geschopt in de lokale hitlijsten. Al hun singles haalden de Noord9 en een paar schoten er zelfs wortel in de noordelijke top 2000 varianten.

Harry Styles, met een dochter van 19, groeiden we mee met z’n muziek. Met One Direction brak hij records en zij leverden ook nog eens vele puike popsongs op. Wat ik van z’n geslaagde solo debuut vond, heb je als eens eerder kunnen lezen. Bij ons in de winkel zagen we dat zijn publiek het vinyl enthousiast omarmde. Harry Styles verraste me als eerste met die oorwurm die ‘As It Was’ heet en die ik eerste instantie niet direct als Styles herkende.

Onlangs kreeg uw gelegenheidsrecensent op de Muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen het album Chubby Lynn Versus Hare And Hounds van de formatie Vayndog in de handen gedrukt met het verzoek om na beluistering een recensie te schrijven. Reden voor het verzoek was een verklaring van frontman Richard Veen dat de titel van het album geïnspireerd was op een Kinks-album uit 1970 met de titel Lola Versus Powerman & The Moneygoround (Part One) en daardoor was uw gelegenheidsrecensent, tevens liefhebber van de muziek van The Kinks, de aangewezen persoon om het album te recenseren.

Het klinkt haast als de titel van een speelfilm maar het zijn 4 blues-mannen die samen met bassist Ralf “Magic Fingers” Schusdziarra een fantastische bluesplaat hebben gemaakt! Die 4 andere boefjes zijn Roger C. Wade (zang en mondharmonica)), Kai Strauss (zang en gitaar), Alex Lex (drums) en Nico Dreier (piano en orgel). Ralf heeft een tof team om zich heen verzameld om deze cd te kunnen maken, die ook nog een subliem klinkt. Een lang gekoesterde wens die door gelijkgestemde agenda’s mogelijk werd gemaakt.

Afgelopen zaterdag was Sean Webster één van de artiesten tijdens de Asser Bluesdagen 2022. We hadden in 2017 tijdens diezelfde Bluesdagen al eens  een instore gehad met de beste man. Toen maakte hij al flinke indruk met z’n machtige strot en een prachtige cover van U2’s ‘With or without You’. Z’n muziek was vooral bij de optredens van Sean te koop en een enkele winkel in Nederland die z’n muziek een warm hart toedraagt.

Je zou het bijna vergeten dat hun vorige album ‘The Getaway’ alweer 6 jaar geleden werd uitgebracht, in 2016. Hoogtste tijd voor een nieuwe plaat met gelukkig weer gitarist John Frusciante aan boord (net als Flea, Anthony Kiedis en drummer Chad Smith btw) en ook topproducer Rick Rubin. Ik zag ze voor het laatst op Pinkpop 2016, dit jaar staan ze daar weer. 

Tim Akkerman is een zanger die op mijn onvoorwaardelijke sympathie kan rekenen als muzikant. Ik was ook verrast toen totaal onaangekondigd zijn nieuwe album werd uitgebracht in december. Dat het best met wat tromgeroffel gemogen! Door crowd-funding was hij in staat om samen met z’n band the Ivy League dit album op te nemen. Hij moest, net als zoveel collega’s , een complete tour afzeggen in het najaar van 2021. Dat gaat je als muzikant niet in kouwe kleren zitten.

Heerlijk, de lente steekt definitief de kop op en er ligt weer (na 2 jaar afwezigheid) een nieuw album van Daniël Lohues in de speler! Na de prachtplaat ‘Sowieso’, had er van Daniël Lohues zomaar een blues-plaat in de schappen kunnen liggen na twee jaar pandemie met al z’n vervelende kanten. Daniël kon niet naar z’n geliefde Amerika maar verlegde de bakens naar het prachtige zuiden van Frankrijk. Daar vloeide de creativiteit en Daniël bottelde deze in 14 liedjes, om ze uit te schenken voor z’n muzikale maten die met hem tijdens de electrische tours op pad waren.