Filters

Bluebirds - Sisters

Dit is toch wel één van de leuke verrassingen van vorig jaar, het album van the Bluebirds. Drie meiden, Krystl, Elske DeWall en Rachèl Louise, drie prachtige stemmen die versmelten. Hun album dreigde een beetje te verzuipen in het grote aanbod van nieuwe albums in het laatste kwartaal van 2018. Gelukkig zijn er dan van die klanten die maar niet over ze uitgesproken raken en het vuurtje blijven opstoken, thanks Rik!
 
En het werkte want met het maken van mijn jaarlijstje was ik deze dames in eerste instantie vergeten, dat heb ik natuurlijk met terugwerkende kracht recht getrokken en is het de hoogste tijd voor een recensie! The Bluebirds verrassen met een frisse mix van pop, country-vibes & americana. Ze zingen daarbij driestemmig net als bijvoorbeeld O’g3ne of Wilson Phillips (die de oudere jongeren ons vast nog wel kennen). Wat is dit een feest voor de oren! Met een band waarin o.a. drummer Colin Vermeulen, JB Meijers en Matthijs van Duijvenbode staan ze natuurlijk gebeiteld op het podium. De dames schreven de nummers samen met o.a. Will Knox, Bertolf, JB Meijers. Het resultaat is echt verbluffend lekker!
 
Zelfbewust zingen ze over het spel van de liefde en de mannen in het leven, in ‘Nothing on me’ dat muzikaal speels van opbouw is. Gaaf die gitaar en zang in ‘Dynamite’ en op nuchtere wijze afscheid nemen van een relatie die niet werkt. Zelfde thema in ‘Sisters’ maar muzikaal weer heel anders verpakt in een dijk van een song. Het is echt gaaf hoe fraai die stemmen van Elske, Rachèl en Krystl bij elkaar passen, alsof ze nooit anders gedaan hebben dán samen zingen. Het is swingen in ‘Money’ waar de dames hun mannen een spiegel voor houden en graag voor persoonlijke aandacht gaan i.p.v. dure cadeaus of geld.
 
Prachtig dat bijna a capella begin van het romantische ‘Anything’, mooi ook hoe hier de band met country gevoel uitpakt. Lekker luchtige vibe in ‘High’ dat als een onderonsje van drie meiden op de veranda ergens in het zuiden van de US klinkt. De rock ‘n roll bite van ‘Ex lovers blues’ zorgt voor een mooie variatie, denk dat ze hier live ook heerlijk op los gaan. Één van de mooiste songs vind ik ‘Loose canon’ waarin de passie hoog oplaait en de stemmen vol vuur zingen. Daar zit een mooie videoclip in!
 
‘Famous’ heeft z’n heerlijk Eagles gevoel (van ‘Peaceful easy feeling), je ziet de dames al rijden in hun auto met open dak ergens in de zon op een Amerikaanse highway. ‘Til I find someone’ is een echt juweeltje, mooie tekst en stralende stemmen. En afsluiten met een country classic van Dolly Parton & Porter Wagoner ‘The pain of loving you’? Waarom niet! Dit smaakt absoluut naar meer: meer optredens, meer instores (graag ook bij ons!) en een nieuwe theatertour! Omarm deze dames en stuur ze volgend jaar naar het songfestival, grote klasse! (GJ 9,0)
 

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan