Filters

Drew Holcomb & The Neighbors – Chasing Someday (Dualtone Records)

Liefhebbers van Five For Fighting/Train/Cock Robin/Ryan Adams/Howie Day….lees verder a.u.b.!
Om maar direct met de deur in huis te vallen, dit onweerstaanbaar folk-roots-poprock album van Drew Holcomb & The Neighbors is een hitalbum van een band die dit niet lijkt te beseffen. Zeer toegankelijk en bovendien na vele draaibeurten nog steeds lekker vers. De meeste nummers gaan over de liefde tussen Ellie & Drew.

Ferme opener

Eerste nummer begint met een riff die regelrecht uit een Creeds “My Sacrifice” lijkt gerend, achtervolgd door een horde bombast maar gegoten in een geweldige popsong “Fire & Dynamite”. Een ferme opener dus. In de tweede song zingen Drew Holcomb & The Neighbors over hun plannen om overal naar toe te gaan (“Your love is like a holiday, somewhere I can breathe”).
De muziek heeft wel typisch Amerikaans sound maar heeft genoeg rootsgevoel ( door o.a. het subtiele gebruik van piano en banjo) en ademt dankzij de gitaarsound die goed “gedoseerd” is.

Drew Holcomb & The Neighbors hebben een positieve boodschap

De song “Live Forever” is werkelijk prachtig, mooi van opbouw en positieve boodschap waar je wat mee kunt. Echt een song om met je armen wijds het fietspad over te crossen (daar kun je me inderdaad op betrappen met zulke magnifieke muziek). Het tempo gaat omhoog met “Miracle” en voor ik het in de gaten heb fiets ik in de hoogste versnelling met hartslag 175 naar mijn werk…
Ellie neemt de leadzang in “Your Love” waarin haar gevoel verdwaald lijkt en ze verlangt naar haar redding…magistraal opgebouwd dit nummer. “Someday” is een mooi rustpuntje over een stille liefde. Live zal een nummer als “Can’t Get Enough Of You” van het podium afspatten, heerlijke subtiele (erotische) spanning omlijst met twang-gitaren.

Lekker uptempo

“Steal My History” is weer lekker uptempo en met een hammondorgeltje. “Baby Tomorrow,” maar vooral ook “Hourglass” zijn fraaie ingetogen pareltjes. “Day At A Time” is weer zo’n mooi opgebouwd nummer van ingetogen naar voluit. Net als afsluiter “Weight Of The World” lijken de laatste 2 songs zo uit het songbook van Cock Robin te zijn weggelopen.
Omarm deze prachtplaat van Drew Holcomb & The Neighbors waar Radio 2 maar ook 3FM absoluut raad mee zouden moeten weten.

(GJG 9,2)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan