Filters

Recensie Record Store Day

Afgelopen zaterdag, 21 april was het weer Record Store Day. Op Record Store Day zijn er veel speciaal voor dan uitgebrachte platen te koop, vaak in beperkte oplages. Je raadt het al, als je nou net die ene uitgave heel graag wilt hebben, moet je topfit aan de start verschijnen! Bij ons was dat om half 10 ‘s morgens.

Gelukkig stonden er 5 coaches klaar om de vinyl-atleten bij te staan in hun vinyl speurtocht. “Waar staan die Bowie’s?”, “Is die van de Golden Earring er nog?” Het is een kwestie van de bakken doorlopen, die gelukkig breed naast elkaar voor de balie uitgestald staan. Ook slim, niet te lang aarzelen als je droomplaat daar staat! Het ging er allemaal relaxt aan toe en er was humor en tijd om een praatje te maken. Om kwart over 10 was de eerste groep klaar en was er koffie voor de liefhebbers.

Nadua Kramer, door onze zaterdagkracht Tommie aangeraden, deed om 11:00 uur de eerste instore. Met een prachtige stem pakte ze bijna iedereen in met haar zelfgeschreven songs. “Die kan zo mee doen aan de beste singer-songwriter van Nederland” vingen we op. Gert Eggens, één van onze vaste klanten, nam het stokje over om kwart voor 12. Hij speelde covers van o.a. Creedence en Neil Young en dat ging hem verdraaid goed af getuige de swingende dames in het publiek. Niet gek voor een muziklant! (Gert is inderdaad bij ons klant en muzikant)

Tegen half 2 was de band van Jan Terlouw Jr & the Nightclub compleet en gingen ze los. Met een daverende mix van Jazz-noire en spetterende soul-grooves bliezen ze ons (in the day-club zoals Jan onze muziekafdeling noemde) finaal van de sokken, wat gaaf! Uiteraard hun Lp gescoord met handtekeningen en natuurlijk de wens om ze ook ‘s avonds eens live te zien, in the nightclub zogezegd. Om half 3 begon de Australische bluesgitarist Lloyd Spiegel voorzichtig wat te soundchecken om om 3 uur echt los te gaan. De combinatie van ogenschijnlijk achteloos gitaarspel en die machtige stem maakten weer indruk. Time flies, want wat is nou een half uurtje live spelen?

Aan het einde van de dag waren we een hoop lp’s lichter, hadden we vele muziekvrienden en bekenden voorbij zien komen en was één van de tofste dagen alweer bijna voorbij! Op de valreep echter kregen we te horen dat a.s. zaterdag, 28 april, de rootsmannen Levi Parham & Chris Blevins bij ons komen spelen om 14:30 !! Chris Blevins z’n album ‘Better than alone’ eindigde bijna in de top 10 van onze jaarlijkse klanten enquete (het gedrukte exemplaar hiervan ligt deze week voor jullie klaar) Levi Parham gaat ons verrassen...met een nieuwe album! Dat beloofd alweer een toffe zaterdag te worden, graag tot dan!

Groet Gert Jan

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan