Filters

Record Store Day met o.a. Kensington

Kensington
Op 19 april komen de bands Kensington, Black Atlantic en The Futures Dust optreden bij de muziekafdeling! Dit in het kader van het wereldwijde muziekevenement Record Store Day.
Het programma (tijden nog onder voorbehoud):
11:30 Black Atlantic
12:30 Kensington
14:30 The Futures Dust
Op Record Store Day komen meer dan 3.000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers op één dag wereldwijd bij elkaar om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. In Nederland zijn er meer dan 250 optredens verspreid over alle onafhankelijke platenzaken in het land.
Record Store Day is voor iedereen vrij toegankelijk. Ambassadeur van de Record Store Day is dit jaar rockband Kensington. De muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen is één van de platenzaken die ze dit jaar bezoeken. Moke, Tim Knol, Blaudzun en Triggerfinger gingen Kensington voor als Record Store Day ambassadeur.
De andere twee bands zijn de Noordelijke topbands Black Atlantic uit Groningen en The Futures Dust uit Leeuwarden. The Black Atlantic, de folkpopband van frontman Geert van der Velde, gooide in 2009 hoge ogen met de indrukwekkende debuutplaat ‘Reverence for Fallen Trees’. De laatste LP Enshrine stamt uit 2013.
Pop-rockband The Futures Dust uit Leeuwarden won in december 2013 de Friesland Pop Talent Award. De vijfkoppige band stond op festivals als Oerol, Into The Great Wide Open en Noorderslag en maakt muziek in de trant van The XX en James Blake. In oktober 2013 verscheen hun debuutalbum ‘Marrakech’.

Anoniem