Filters

CD van de week

Album Sadler Vaden

Recensie 

Sadler Vaden – Anybody out there? (Thirty Tigers)

Sadler Vaden, ik kende hem tot voor kort niet maar hij blijkt ‘gewoon’ bandlid te zijn van Jason Isbell & the 400 Unit. Eerste keer dat ik hem hoorde met dit album spitste ik direct m’n oren, wow…dit klinkt echt lekker! Had een déjà-vu gevoel net als met m’n eerste kennismaking destijds met Stepehn Kellogg.  Alsof je naar de zoon van Tom Petty of Jude Cole luistert

Één van de dingen die je van je platenboer mag verwachten is dat hij ook oog heeft voor lokale muziek. Ik maakte de afgelopen jaren kennis met Gert Jan Naber die als hiphop liefhebber mij attendeerde op dit project van Boombox Media. Boombox is een platenlabel uit Assen die een groep talentvolle mannen bij elkaar bracht en ze een week muzikaal los liet gaan in een huisje dat ze huurden in Friesland. Sendeep is één van de stuwende krachten die de muziek van deze gasten, die variëren in leeftijd van 20 tot 40, samen bundelde.

Dit is toch wel één van de leuke verrassingen van vorig jaar, het album van the Bluebirds. Drie meiden, Krystl, Elske DeWall en Rachèl Louise, drie prachtige stemmen die versmelten. Hun album dreigde een beetje te verzuipen in het grote aanbod van nieuwe albums in het laatste kwartaal van 2018. Gelukkig zijn er dan van die klanten die maar niet over ze uitgesproken raken en het vuurtje blijven opstoken, thanks Rik!
 

Recensie: Jason Staal – Nachtgedachten (Eigen beheer)

Afgelopen zaterdag stond Jason Staal in de Nieuwe Kolk met de presentatie van zijn nieuwe album ‘Nachtgedachten’. Met dit logische vervolg op de cd ‘Daggedachten’ bewijst Jason dat hij prima op eigen benen kan staan zonder de hulp van bekende collega’s uit het vak. Vol bewondering luister ik hoe hij met taal en (nacht)gedachten aan het stoeien is en dat muzikaal optuigt. Aanstaande donderdag om 15.30u, vrijdag om 19.30u en zaterdag om 11.00 en 14.30u is Jason ook live te horen op de muziekafdeling!
 

Album: Park88 – The Fearlessness (Vinyl)

 

Dit is het debuut album van Park88 waar niemand minder dan Rich Wyman en Lisa Needham de spil van zijn. Nu hun kids de deur uit zijn kunnen ze muzikaal nog beter samenwerken. In de Amerikaanse Utah traden ze al jaren ook als duo op naast de solo shows van Rich Wyman. In september  2018 waren ze als Park88 zelfs het voorprogramma van the Gipsy Kings tour, een bijzondere ervaring.

Lauren Daigle – Look up child (Centricity Music)

Mitch Rivers, we hadden hem bijna bij ons in de winkel gehad met de Popronde van 2016. Het lot bepaalde echter anders want er kwam wat tussen. Gelukkig zat Mitch niet stil en maakte hij na z’n eerste EP een volledig album. De man beschikt over een aangename stem en lijkt zo uit een tijdmachine gestapt die een tussenstops maakte in de jaren ‘60 en ‘70. Mitch Rivers heeft een lekkere vintage sound op gitaar en gaat daar lekker los mee in ‘Days and night’. Dat is, in combinatie met een stem die ook nog eens soul in z’n donder heeft, verdomde lekker.

 

Met ‘Traveling man’ levert Maurice van Hoek z’n tweede album af.  Zijn debuutalbum, ‘Live forevermore’, maakte flinke indruk op mij samen met de optredens in de Amer als o.a. side-kick van Douwe Bob. Maurice heeft bij ons in de winkel opgetreden met de Popronde, een mooie oktober-podium voor aanstormend talent. Nou mensen, ik u melden dat Maurice van Hoek dat stadium van aanstormend talent wel achter zich heeft gelaten met dit prachtige album!

Op z’n minst een enorme verrassing: Anouk die een album in het Nederlands doet! Een aangename wat mij betreft. We zagen haar 2 weken geleden in het tv-programma ‘De wereld draait door’. Daar praatte ze openhartig over haar nieuwe plaat en toonde ze zich moedig kwetsbaar met onzekerheden, zoals ieder mens. Vooral live-optredens blijken echt wel een dingetje voor haar te zijn. En we moesten maar een paar van deze Nederlandstalige nummers verwachten tijdens die live-concerten straks. Nou ik hoop dat ze van gedachten veranderd...want dit album verdient beter en maakt nog wel meer mogelijk.

Ja, daar is ie dan eindelijk, het nieuwe album van De Troebadoers! Of ik hier naar uit keek? Nou reken maar, als 3 Groningse zangers van dit kaliber hun creatieve krachten bundelen betekent dat maar één ding: GENIETEN !! Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat het Gronings voor mij een speciale plek heeft. Voor iemand die als Blauwvinger (=Zwollenaar) geboren is met genetisch materiaal uit Friesland en met pleegouders van het Groningerland en getogen in Drenthe, heet dit gewoon thuiskomen.